Skip to content

Randomizowany proces wprowadzania alergenów do niemowląt karmionych piersią ad 7

2 miesiące ago

355 words

Szybkość pozytywnego testu skórnego na białko jaja kurzego była również niższa we wczesnej fazie wstępnej niż w grupie ze wstępnym wprowadzeniem do normy w 36 miesiącu życia; 49% niższe ryzyko względne (P = 0,07) było podobne do obserwowanego w przypadku komercyjnego ekstraktu z jajek (rysunek 2 i tabela S11 w dodatkowym dodatku). Przestrzeganie protokołu
Łącznie 92,9% uczestników standardowej grupy wstępnej, której status wyjściowy mógł zostać określony (524 z 564 uczestników), było zgodne z protokołem (ryc. S1 w Dodatku uzupełniającym). W analizie dominacji krótszy czas trwania edukacji matek i palenie tytoniu stanowiły większość zmian w statystyce dopasowania całego modelu (tabele S12 i S13 w dodatkowym dodatku). Łącznie 85,6% uczestników standardowej grupy wprowadzającej nie spożywało mleka krowiego przed 6 miesiącem życia.
Łącznie 42,8% uczestników grupy wczesnego wstępu, której status wyjściowy mógł zostać określony (208 z 486 uczestników), było zgodne z protokołem (stanowiącym 31,9% całkowitej liczby uczestników zapisanych do grupy wstępnej) (Rys. S1 w Uzupełniającym dodatku). Cztery czynniki odpowiadały za 78% nieprzestrzegania w analizie dominacji: nie-biała rasa (iloraz szans, 2,21; 95% CI, 1,18 do 4,14), symptomy postrzegane przez rodziców u dziecka związane z którąkolwiek z wczesnych introdukcji żywności (iloraz szans, 1,70; 95% CI, 1,02 do 2,86), obniżona jakość życia matek (domena psychologiczna) (iloraz szans, 0,69; 95% CI, 0,47 do 1,00), oraz obecność egzemy u dziecka przy zapisie (iloraz szans, 1,38 ; 95% CI, 0,87 do 2,19) (tabele S12 i S14 w dodatkowym dodatku).
Stopień przestrzegania protokołu w odniesieniu do poszczególnych produktów spożywczych we wczesnej grupie wprowadzającej był zróżnicowany. Stawki były następujące: 43,1% dla jaj (215 z 499 uczestników), 50,7% dla sezamu (266 z 505), 60,0% dla ryb (297 z 495), 61,9% dla orzecha ziemnego (310 z 501) i 85,2% dla mleka (415 z 487).
Poziom białka arachidowego w zawiesinie był podobny w punkcie wyjściowym we wczesnej fazie wstępnej i grupie standardowego wprowadzania (mediana, 7,6 .g białka arachidowego na gram pyłu i 9,7 .g na gram, odpowiednio). Jednakże, do roku życia, poziomy były znacznie wyższe we wczesnej grupie wprowadzającej niż w grupie standardowego wstępu (387,9 .g białka arachidowego na gram pyłu w porównaniu z 77,0 .g na gram, P <0,001). W wieku roku uczestnicy grupy wczesnego wprowadzenia, którzy przestrzegali protokołu, mieli wyższy poziom białka arachidowego w prochach w łóżku niż ci z tej samej grupy, którzy nie przestrzegali protokołu (P = 0,04) (ryc. Dalsze szczegóły dotyczące przestrzegania protokołu znajdują się w sekcji Wyniki w dodatkowym dodatku.
Analiza odpowiedzi na dawkę
Różnice w ilości spożywanych pokarmów, tygodniowa dawka każdej spożytej żywności i liczba tygodni, podczas których ta dawka została skonsumowana, spowodowały stopień przylegania we wczesnej grupie wprowadzającej, która wahała się od 6% do 81%. Częstość występowania alergii pokarmowej ogółem i częstość występowania alergii na określone pokarmy spadły w połączeniu ze wzrostem którejkolwiek z tych zmiennych
[hasła pokrewne: nafta med sanok, zespół reitera, przychodnia zapiecek kielce ]

0 thoughts on “Randomizowany proces wprowadzania alergenów do niemowląt karmionych piersią ad 7”

Powiązane tematy z artykułem: nafta med sanok przychodnia zapiecek kielce zespół reitera